Olimpiyatları izleyerek başladığı sporda rekortmen oldu

Olimpiyatları izleyerek başladığı sporda rekortmen oldu -Televizyonda olimpiyat oyunlarını izlerken spor yapmaya karar veren Demet Parlak, Türkiye Yıldızlar ve Masterler Salon Atletizm Şampiyonasında sırıkla atlama branşında 3.76lı


ADANA (A.A) - Volkan Kaşik - Televizyonda olimpiyat oyunlarını izlerken spor yapmaya karar veren Demet Parlak (17), İstanbulda yapılan Türkiye Yıldızlar ve Masterler Salon Atletizm Şampiyonasında sırıkla atlama branşında 3.76lık derecesiyle, 3.75 ile Buse Arıkazana ait Türkiye rekorunu kırdı.
     Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında başladığı spor hayatını 4 yıldır büyük bir mutlulukla sürdürdüğünü söyledi.
     2008 Pekin Olimpiyatlarını televizyonda izlerken spora başlamaya karar verdiğini anlatan Parlak, Olimpiyatları izlerken Nevin Yanıtı görünce ben de spora başlayıp onun gibi başarılı olmak istedim. Nevin Yanıtın yarı finalde yarışması benim umutlandırdı, O yapabiliyorsa ben neden yapamayayım dedim ve öyle spora başladım dedi.
     Bu süreçte antrenörü İbrahim Halil Aydın ile tanıştığını ve kendisine uygun olan sırıkla atlama branşına yöneldiğini anlatan Parlak, bu alanda kendini her geçen gün geliştirmeye çalıştığını ifade etti.
     Ulusal ve uluslararası şampiyonalara katıldığını, Slovenyada düzenlenen Gençler A Grubu Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası atletizm yarışlarında 3.60 atlayarak birinci olduğunu anlatan Parlak, şunları kaydetti:
     Sırıkla atlama sporunu çok seviyorum ve başarılı olmak için çok çalışıyorum. Zor bir spor dalı ancak antrenörüm sayesinde bunun üstesinden geliyorum. Son olarak İstanbulda düzenlenen Türkiye Yıldızlar ve Masterler Salon Atletizm Şampiyonasına katıldım. Bayanlar sırıkla atlamada 3.76 atlayarak Türkiye rekoru kırdım. Mutluyum ama biraz burukluk yaşıyorum. Çünkü, daha iyilerini yapabileceğime inanıyorum.
    
     -Madalya hedefliyor-
    
     Temmuz ayında Ukraynada düzenlenecek Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonasına katılacağını belirten Parlak, hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüğünü söyledi.
     Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonasında hedefinin büyük olduğunu anlatan Parlak, şöyle devam etti:
     Orada madalya hedefliyorum. Çalışmalarımı yoğun bir şekilde sürdürüyorum. Şampiyonadaki hedefim finalde yarışmak ve ilk üçe girip ülkeme madalya getirmek. 4 metre barajını geçersem Gençler Avrupa Şampiyonasına da gideceğim ve orada da inşallah final yarışmayı hedefliyorum.
     2016da Brezilyada yapılacak olimpiyatlar için aday sporcular arasına seçildiğini bildiren Parlak, çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.
    
     -Zamanla kendini daha iyi geliştirecek
    
     Demet Parlakın antrenörü İbrahim Halil Aydın ise Demetin çok yetenekli bir sporcu olduğunu belirterek, 4 yılık emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını söyledi.
     Parlakın rekorunu geliştirebileceğini ifade eden Aydın, Demet 3.76dan daha fazla atlayabilecek kapasitede. Müsabaka sırasında biraz heyecanlandı yoksa Demetin kapasitesi çok daha iyi. Demet, gerçekten gelecek vaat eden bir sporcu. Yaşı küçük, zamanla kendini daha iyi geliştirecek dedi.
     Aydın, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonasında final yarışarak madalya almak istediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Olimpiyatları izleyerek başladığı sporda rekortmen oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER