Okumanın yaşı yok

Okumanın yaşı yok -Denizlide 97 yaşındaki Rukiye Pala, torunundan okuma yazma öğreniyor -Rukiye Pala: Televizyonda çıkan yazıları okumak istiyorum


DENİZLİ (A.A) - Tavasta 97 yaşındaki Rukiye Ninenin azmi, okuma yazma öğrenme yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi. Televizyonda gördüğü yazıları okuyamayan Rukiye Pala, torunundan okuma yazma dersleri alıyor.
     Tavasa bağıl Nikfer Kasabasında kızı ve torunlarıyla birlikte yaşayan Rukiye Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1950 yılında Bulgaristandan göç etmek zorunda kaldıklarını, çocukluğunda devlet baskısı nedeniyle kendi dilinde okuma yazma öğrenemediğini, o dönemden bu yana okuma yazmanın içinde ukde kaldığını anlattı.
     Türkiyeye göç ettikten sonra yaşam mücadelesi içinde okuma yazma öğrenmeye vakit bulamadığını kaydeden Pala, 8 çocuğu ve 27 torunu olduğunu, yaşının ilerlemesine rağmen günlük işlerinin tamamını kendisinin yaptığını söyledi.
     Günlerini televizyon seyrederek geçirdiğini anlatan Pala, Televizyondaki altyazıları çok merak etmeme rağmen okuyamıyorum. Ayrıca torunumun elindeki bilgisayarda çıkan yazıları da okumak istiyorum. Torunum Güven bana okuma yazma öğretmeye başladı. Harfleri ve kelimeleri sökmeye başladım. Okuyabiliyor olmaktan çok memnunum. Yıllar sonra içimde kalan bir şeyi gerçekleştiriyorum dedi.
     26 yaşındaki torun Güven Günay ise, ananesinin televizyon ve bilgisayara çok meraklı olduğunu, kendisine sürekli olarak sorular sorduğunu belirterek, Sürekli olarak okuma yazma bilmediği için kendisini eksik hissettiğini söylüyordu. Televizyonda çıkan yazıları okumak istediğini söyleyince ben de ona okuma yazma öğretmeye karar verdim. Yaklaşık olarak 2 aydır eğitim çalışmamız devam ediyor. Harfleri tanımaya ve yazmaya başladı. İlkokula yeni başlayan bir çocuk gibi yazdıkça çok mutlu oluyor. Ben de elimden geleni yapıyorum. İnşallah kısa bir zaman sonra hedefime ulaşıp ninemin okumasını ve yazmasını sağlayacağım dedi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Okumanın yaşı yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER