Okuma kursu üç kuşağı bir araya

Okuma kursu üç kuşağı bir araya getirdi -Suruç ilçesinde Ana Kız Okuldayız kampanyası kapsamında açılan kursa kızı ve torunuyla katılan 66 yaşındaki Zeliha Çökmez, okuma yazma öğreniyor


ŞANLIURFA (A.A) - Mehmet Emin Öztürk - Suruç ilçesinde Ana Kız Okuldayız kampanyası kapsamında açılan kursa kızı ve torunuyla katılan 66 yaşındaki Zeliha Çökmez, okuma-yazma öğreniyor.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde sürdürülen kampanya çerçevesinde ilçede açılan kurs, 3 kuşağı aynı sırada buluşturdu.
     İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezinin (ÇATOM) işbirliğiyle Cumhuriyet Mahallesinde açılan okuma-yazma kursuna 66 yaşındaki Zeliha Çökmez ve 34 yaşındaki kızı Ayten Kanat, öğretmenlerin telkiniyle katılmaya karar verdi.
     Kursa annesiyle birlikte katılan Kanat, 6 yaşındaki oğlu Abdülkerimi de aynı binada faaliyet gösteren etüt merkezine kaydettirdi. Kurs, bu yönüyle 3 kuşağı bir araya getirdi.
    
     -Okumanın yaşı yok
    
     İlerlemiş yaşına rağmen kızı ve torunuyla okuma-yazma öğrenen 15 çocuk annesi Zeliha Çökmez, okumanın yaşının olmadığını söyledi.
     Çocukluğunda ve gençliğinde çeşitli nedenlerle okula gidemediğini, bu nedenle telefon numaralarını bile çeviremediğini, bunun ezikliğini yaşadığını ifade eden Çökmez, Kurs için öğretmenler geldi, davet ettiler katıldım. Kızım ve torunumla aynı kursa gidiyorum. Okuma-yazmayı öğrenmek istiyorum dedi.
     Ayten Kanat ise çocukluğunda kısa süre okula gittiğini ancak okuma-yazmayı tam olarak bilmediğini belirterek, okuma-yazma öğrenip, açık öğretime devam etmeyi amaçladığını söyledi.
     Etüt çalışmalarından arta kalan zamanlarda okuma-yazma kursundaki annesi ve anneannesinin bulunduğu sınıfa giden Abdülkerim de okulda öğrendiklerini büyükleriyle paylaşıyor.
     ÇATOM Suruç sorumlusu Hacer Karakuş ise kursiyer anne ve kızın gayretinden memnun olduğunu söyledi.
     66 yaşında olmasına rağmen Çökmezin okuma-yazma öğrenmek için çaba harcadığını aktaran Karakuş, Yaptığımız ev ziyaretlerinde okuma-yazma bilmeyen kadınlarımızın çocuklarıyla beraber kursa katılabileceklerini anlatarak ikna etmiştik. Kayıtlı 16 kadın kursiyerimiz var diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Okuma kursu üç kuşağı bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER