Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Okul Sütü Programı kapsamında Malatyadaki 516 okulda eğitim gören 75 bin öğrenciye süt dağıtıldı -Süt dağıtımına katılan yetkililer öğrencilerle süt içti


MALATYA (A.A) - Okul Sütü Programı kapsamında Malatyadaki 516 okulda eğitim gören 75 bin öğrenciye süt dağıtıldığı bildirildi.
     Süt dağıtımı için Atatürk İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, süt dağıtımının ardından bir sınıfta öğrencilerle birlikte süt içti.
     Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel hazırlanmış, tam yağlı, uzun ömürlü ve 200 mililitrelik paketteki sütleri öğrencilere dağıttıklarını söyledi.
     Çocukların sağlıklı ve dengeli büyümelerini sağlamak istediklerini belirten Bulut, Malatyada 516 ilköğretim okulu ve anaokulunda, günde 75 bin öğrenciye süt dağıtılacağını belirtti. Bulut, eğitim-öğretim yılı bitinceye kadar bir çocuğa 20 paket süt verileceğini ifade etti.
     Oda sıcaklığında 4 ay kalabilen sütlerin son kullanma tarihlerinin 20 Ağustos olduğunu vurgulayan Bulut, Süte alerjisi olan öğrencilerimizin tespiti yapıldı. Onlara süt dağıtılmayacak dedi.
     Bulut, süt dağıtımının gecikmesiyle ilgili olarak da bu durumun firmanın sütleri yetiştirememesinden kaynaklandığını belirtti.
     (YET-AY-AHM-SFD)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER