Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Kozanda Okul Sütü Projesi kapsamında günde yaklaşık 9 bin öğrenciye süt dağıtıldığı, 3 günde sadece 31 öğrencinin rahatsızlandığı bildirildi


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, Okul Sütü Projesi kapsamında günde yaklaşık 9 bin öğrenciye süt dağıtıldığı, 3 gün içinde dağıtılan sütlerden içtikten sonra fenalaştığı belirtilen 31 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen bir törende, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Kozanda 13 bin öğrenci bulunduğunu, yaklaşık 9 bin öğrencinin okul sütü projesinden yararlandığını belirtti.
     Projenin ilk 3 gününde, yaklaşık 27 bin kutu süt dağıtılmasına karşın, bu süre içinde sadece 31 öğrencinin süt içtikten sonra fenalaştığı iddiasıyla hastanelere başvurduğunu ve yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini belirten Sönmez, Süt içtiği için fenalaştığını beyan eden öğrencilerimizin hepsinin genel sağlık durumu normale döndü. Bu durumun bazı haberlerde yer aldığı gibi zehirlenme olmadığı uzmanlar tarafından açıklandı. İlçemizde 3 gün içinde 27 bin kutu süt dağıtıldığını göz önüne alırsak, bin çocuktan sadece birinde bu durumun görülmesi sütlerin bozuk olmadığı yönünde bir kanaat oluşturuyor dedi.
     Okullar tatile girene kadar süt dağıtımına devam edileceğini kaydeden Sönmez, bazı velilerin çocuklarını uygulamadan yararlandırmak istememesi durumunda, ailelerden yeniden dilekçe alındığını ve öğrenciye süt verilmediğini kaydetti.
     (VV-KUT-ST)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER