Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Karabulut: Okul Sütü Projesi aksatılmaya çalışılıyor


MERSİN (A.A) - Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, uygulamaya konulan Okul Sütü Projesinin aksatılmaya çalışıldığını bildirdi.
     Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Mayıstan itibaren başlatılan proje kapsamında ülke genelinde süt dağıtılmasına başlandığını hatırlattı.
     Bu sütlerin dağıtılmaya başlanmadan önce okullara ve velilere sütlere karşı alerjisi olanların bildirilmesi için Süt İçimi İzin formları iletildiğini belirten Karabulut, şunları kaydetti:
     Bu formlarla süte karşı alerjisi olan öğrencilerin belirlenmesi istendi. Bu sıkıntıların, sağlıklı bir şekilde okul yönetimine bildirilmeyen formlar nedeniyle yaşandığına inanıyoruz. Dağıtılan sütlerde bozukluk olsaydı, bundan bütün öğrencilerin rahatsızlık duyması gerekirdi. Çünkü aynı parti sütler dağıtılıyor. Ama sadece bir okulda, bir sınıfta ya da ülke genelinde bir kaç okulda sorun çıkıyor. Bu da akıllara alerjisi olan öğrencilerin olduğunu getiriyor. Dolayısıyla Okul sütü projesi aksatılmaya çalışılıyor.
     Projenin sonuna kadar destekçisi olduklarını vurgulayan Karabulut, iddia ve söylemler karşısında velileri duyarlı ve dikkatli olmaya çağırarak, ailelerden, süt tüketim alışkanlığının önüne geçilmek için yapılan tahriklere kapılmamalarını, okullarda dağıtılan sütlerin güvenle tüketebileceğini bildirdi.
     (ACE-VEG-AG)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER