Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı -Nevşehirde 58 bin öğrenci karne sevinci yaşadı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde 2012-2013 eğitim dönemi yarıl yıl karne töreni gerçekleştirilirken, il genelinde 58 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.
     20 Temmuz İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine, Vali Vekili Vural Demirtaş, Vali Yardımcısı Süha Karaboran, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve veliler katıldı.
     Törende, bu sene ilk kez karne heyecanı yaşayacak olan 1. sınıf öğrencilerine karnelerini Demirtaş, Karaboran ve Büyükfırat verdi.
     Karne dağıtım töreninde konuşan Demirtaş, öğrencilik yıllarının çok önemli olduğunu bu dönemlerin kıymetini bilmeleri gerektiğini söyledi.
     Karne alan öğrencileri tebrik eden ve hayata iyi hazırlanmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Demirtaş, Şimdi bu ders kitapları bitti onları bir kenara attınız. Şimdi karşınız çıkacak hayat kitapları. Tabi üniversiteyi kazanırsanız karşınıza üniversite kitapları çıkacak daha hacimli daha zor. Yurt meselesi, harçlık meselesi, sokakta yürüme meselesi, kendinizi yetiştirme meselesi bunların içinde en önemli olan kendinizi yetiştirme meselesi. Memlekete, Nevşehire, ailenize, ülkenize faydalı olmak meselesi. Mesele bu kadar basit. Ama çocuklar kitap okuyun, her fırsatta kitap okuyun kendinizi kitaplarla geleceğe hazırlayın. Sizi yetiştiren, öğretmenlerinize, ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Ufkunuz bol, şansınızın gür olmasını temenni ediyorum ve hepinizi tebrik ediyorum diye konuştu.
     Yarı yıl tatili 10 Şubat Pazar günü sona erecek.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Okullarda karne heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER