Okula başlayacak çocuklar için göz sağlığı

Okula başlayacak çocuklar için göz sağlığı uyarısı -Dünya Göz İzmit Hastanesinden Prof. Dr. Elibol: Çocuğunun görme bozukluğunun farkında olmayan aileler, çocuklarının derslerdeki düşük başarı seviyelerini, öğrenme yeteneklerinin


KOCAELİ (A.A) - Dünya Göz İzmit Hastanesi İzmit Hastanesinden Prof. Dr. Orhan Elibol, Çocuğunun görme bozukluğunun farkında olmayan aileler, çocuklarının derslerdeki düşük başarı seviyelerini, öğrenme yeteneklerinin düşüklüğüne bağlıyor dedi.
     Elibol, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 2 milyon öğrencinin bu yıl ilk kez okula başlayacağını velilerin okul hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, çocukların gözlerinin okula hazır olup olmadığının iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.
     Türkiyede her 3 çocuktan birinin görme sorunu yaşadığını ifade eden Elibol, şunları söyledi:
     Göz bozukluğu okuldaki başarıyı etkiliyor. Çocuğunun görme bozukluğunun farkında olmayan aileler, çocuklarının derslerdeki düşük başarı seviyelerini, öğrenme yeteneklerinin düşüklüğüne bağlıyor. Oysa çocuğun öğrenme kabiliyetinde bir eksiklik yok, iyi göremediği için derslerinden geri kalabiliyor. Göz bozukluğunda önlem alınmadığında, gözde tembellik başlıyor ve bu durum ilerleyen yıllarda çocuğun görme kalitesini ciddi oranda etkiliyor.
     Elibol, görme problemlerinin erken teşhis edilmesi halinde tedavi başarı oranını artırdığını dile getirerek, Çocuğun tahtayı yeterince iyi görememesi, okurken satır atlaması, cümleleri eliyle takip etmesi, bir gözünü daha öne alarak kitaba bakması, televizyonu yakından seyretmesi, gözlerde sulanma ve dolayısıyla ödevlerini yaparken zorlanması gibi durumlar, göz bozukluğunun işaretidir. Çocuklarında bu tür şikayetler gözlemleyen ebeveynlerin en kısa sürede bir göz hekimine başvurmalarında yarar var. Erken konulan teşhis tedavi süreci kolayca atlatılabilir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Okula başlayacak çocuklar için göz sağlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER