Okul sütü dağıtımı törenle başladı

Okul sütü dağıtımı törenle başladı -Konya Valisi Aydın Nezih Doğan: Toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini istiyoruz


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Beklentimiz, toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini istiyoruz dedi.
     Vali Doğan, Şerife Akkanat İlkokulunda düzenlenen okul sütü dağıtım töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Konyada da okul sütü programını başlattıklarını belirtti.
     Bu yılki uygulamada ana sınıfları, 1, 2 ,3 ve 4üncü sınıfların yer aldığını dile getiren Doğan, öğretmenlerin sınıflarındaki öğrencilere süt kullanımının faydalarını öğretmeye çalıştıklarını ifade etti.
     Velilerimizin bir bölümü program dışı bırakılmayı istediler. Onlar program dışı bırakıldı. Bir bölüm öğrenciler de günlük olarak sütlerini almaya devam edecekler diyen Doğan, şunları kaydetti:
     Bizim buradan bir beklentimiz var. Toplum olarak çocuklarımızın erken yaşta sütü kullanmayı öğrenmelerini, bunu hayat boyu da devam ettirmelerini istiyoruz. Umut ediyoruz ki bir şekilde bu program dışı kalan öğrencilerimizde velilerin isteği üzerine programa dahil olurlar. Sağlıklı bir gençlik ve sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızın sütle daha yakın tanışıklığa ulaşmalarını diliyorum.
     Programa, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Okul sütü dağıtımı törenle başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER