Okul Hayat oldu

Okul Hayat oldu -Ceyhanda bir ilköğretim okulunun öğrencileri, arkadaşları tatil yaparken okula gidip spor yapıyor, bahçede sebze yetiştiriyor, tavuk besliyor -Öğrenciler elde ettikleri ürünleri de fakir ailelere da


ADANA (A.A) - İrfan Kurt - Ceyhanda bir ilköğretim okulunun öğrencileri, arkadaşları tatil yaparken okula gidip spor yapıyor, bahçede sebze yetiştiriyor, tavuk besliyor. Öğrenciler yetiştirdikleri ürünleri de fakir ailelere dağıtıyorlar.
     Genelde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göçle gelen ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Küçük Kırım Mahallesindeki İsmail-Ayşe Önük İlköğretim Okulunun Müdürü Mehmet Atasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl başlatılan Okullar Hayat Olsun kampanyası çerçevesinde çeşitli aktiviteler düzenlediklerini söyledi.
     Yaptıkları etkinliklerle öğrencilere okullarını sevdirdiklerini ifade eden Atasoy, öğrencilerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.
     Atasoy, eğitim öğretim döneminde düzenledikleri basketbol, satranç, bağlama ve masa tenisi kurslarını, yaz tatilinde de sürdürdüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimiz, okula gelerek spor yapıyorlar. Sosyal aktivitelere katılıyorlar. Okulumuzda yıl içerisinde yaklaşık 10 tavuklu bir kümes ile sebze bahçesi yapmıştık. Bunların sorumluluğunu da tamamen öğrencilere vermiştik. Öğrencilerimiz gönüllülük esasına dayalı olarak her sabah gelip tavukları besleyip, sebzeleri kontrol ediyorlar. Yine bahçemizdeki çiçeklerin bakımında görevli bahçıvanımıza da yardımcı oluyorlar.
     Öğrencilerin sorumluluk aldıklarını görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Atasoy, Çocuklarımız, biz bir şey demeden yetiştirdikleri sebzelerle elde ettikleri yumurtaları, okul çevresinde tespit ettikleri ailelere dağıtıyorlar. Yaptıkları işi seviyorlar ve bizlere de sadece onlarla gurur duymak düşüyor. Öyle ki, öğrencilerimiz okula hayat verdiler dedi.
     Öğrenciler ise okullarını çok sevdiklerini, burada çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek, Okulumuzda kendimizi evimizde gibi hissediyoruz ve evimizi daha da güzelleştirmek için çalışmaktan zevk alıyoruz dediler.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER