Okçuların hedefinde bu kez dünya şampiyonası

Okçuların hedefinde bu kez dünya şampiyonası var -Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu: -Bu yıl Antalyada düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmek istiyoruz


ANTALYA (A.A) - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, bu yıl Antalyada düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmeyi istediklerini bildirdi.
     Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyada yapılan Uluslararası 4. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışmasının, bu yıl uluslararası alana taşındığını söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde hava şartlarının okçuların çalışması için uygun olmadığını anlatan Topaloğlu, bu nedenle bazı ülkelerin takımlarının hazırlıklarını Antalyada sürdürdüklerini kaydetti.
     Topaloğlu, Uluslararası 4. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışmasında oyuncuların performanslarını, eksiklerini gördüklerini, milli takım kadrosunun oluşturulması açısından iyi bir deneme süreci geçirdiklerini ifade etti.
     Milli takım kadrosuna dahil edilen sporcuların Antalyada 8 Nisana kadar kamp yapacaklarını bildiren Topaloğlu, Okçuluk açısından güzel bir havaya sahip Antalyada Akdeniz Oyunlarının çalışmalarını yapmak istiyoruz. Ancak öncesinde uluslararası bir yarışmamız daha olacak. 55 ülkeden 500 civarında sporcuyu ağırlayacağız. 29 Ekim-6 Eylül tarihlerinde Büyükler Açıkhava Dünya Şampiyonası Antalyada yapılacak. Uluslararası Okçuluk Federasyonu Genel Kurulu da 27 ve 28 Eylülde Antalyada gerçekleştirilecek diye konuştu.
     Geçen yıla oranla bu yıl hem takım hem de bireysel müsabakalarda puanlarının arttığını kaydeden Topaloğlu, bir milli sporcularının Avrupada yapılan salon yarışlarında Avrupa ikinciliği elde ettiğini ve bunun kendilerini umutlandırdığını dile getirdi.
     Türkiyeyi Akdeniz oyunları ve dünya şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmek için gayret göstereceklerini vurgulayan Topaloğlu, Bu yıl Antalyada düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmek istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Okçuların hedefinde bu kez dünya şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER