Öğretmenlere yönelik saldırılar

Öğretmenlere yönelik saldırılar


ÇANKIRI (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Teşkilat Sorumlusu Arif Kırkpınar, öğretmenlere yönelik şiddeti sıradan bir olay kanıksandığını görmenin üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi.
     Kırkpınar, sendika üyeleriyle Karatekin parkında düzenlediği basın açıklamasında, geçtiğimiz günlerde bir okulda nöbet tutan bekçinin darp edildiğini, 2 gün önce ise bir öğretmenin öğretmenler odasında fiili saldırıya maruz kaldığını belirtti.
     Eğitim çalışanlarına yönelik saldırıların son dönemde artarak devam ettiğini öne süren Kırkpınar, şöyle konuştu:
     "Toplumda gittikçe öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı bir ortamda öğretmene yönelik şiddetin sıradan bir olay olarak kanıksandığını görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan olaylardan sonra yetkili mercilerin olayları yatıştırmak, tarafları uzlaştırmak için gösterdikleri gayret kadar, mağdur arkadaşlarımızı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletip, basına öğretmene şiddeti kınadıklarını, beyan etmelerini bekliyoruz. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki bizler asla sahipsiz değiliz. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız."
     Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Öğretmenlere yönelik saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER