Öğretim görevlisinin hakaret davası

Öğretim görevlisinin hakaret davası -KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulunda okuyan 3 türbanlı öğrenciye kıyafetleri nedeniyle hakaret ettiği iddia edilen öğretim görevlisi Nazmiye Aydının yargılanmasına başlandı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulunda okuyan 3 türbanlı öğrenciye, kıyafetleri nedeniyle hakaret ettiği öne sürülen öğretim görevlisi Nazmiye Aydının yargılanmasına başlandı.
     Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan öğretim görevlisi Nazmiye Aydın ile müşteki öğrenciler Safiye Öksüz, Eda Topar ve Hanife Esmagül Şahin katıldı.
     İfadesi alınan Aydın, öğrencileri aşağılama ve hakaret etme amacı bulunmadığını belirterek, Müştekileri derste rahat çizim yapabilmeleri için uyardım. Giydikleri uzun ve geniş pardösüden dolayı rahat çizim yapamıyorlardı. Çizim sırasında zorluklar yaşadıkları için derslerinden geri kaldılar. Oysa ben onlara rahat çalışabileceğiniz elbiseler giyin diye tembihte bulunmuştum. Bu şekilde cübbe gibi kıyafetlerle rahat çalışamazsın diye uyarılarda bulundum dedi.
     Öğrencilerden Safiye Öksüz ise inançları nedeniyle giydiği kıyafetlerinden dolayı Aydının kendilerine hakarette bulunduğunu savunarak, kılık kıyafet serbestliği olmasına rağmen Aydının derslere girmelerine engel olduğunu ileri sürdü. Aydının kendilerini sınıfta aşağıladığını da savunan Öksüz, şikayetçi oldu.
     Diğer öğrenciler de benzer ifadeler vererek, Aydından şikayetçi olduklarını ifade etti.
     Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.
     Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, öğretim görevlisi Nazmiye Aydının, KTÜ Trabzon Meslek Yüksekokulunda ders sırasında öğrenciler Safiye Öksüz, Eda Topar ve Hanife Esmagül Şahine hakaret ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Öğretim görevlisinin hakaret davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER