Öğrencilere meslek seçimi semineri verildi

Öğrencilere meslek seçimi semineri verildi


ARTVİN (A.A) - Artvinde İŞKUR görevlileri, meslek seçimi sürecinde gençler ile ailelerine destek olmak için seminer verdi.
     Atatürk Orta Okulu Toplantı Salonundaki seminere Artvin İŞKUR Müdür Yardımcısı Cevdet Ertürk, İŞKUR İş ve meslek danışmanları Kemal Aydemir, Sevda Sönmez ile Okul Müdürü Osman Gümüş, öğretmenler, veliler ile okulun 8. sınıf öğrencileri katıldı.
     Seminerin açılış konuşmasında Ertürk işsizliğin en büyük nedenlerinden birinin mesleksizlik olduğunu ifade ederek, çocukların okul çağından itibaren mesleğe yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
     Ertürk, bu konuda velilerin de hatalarının olduğunu anlatarak, "Anne-baba olarak istiyoruz ki bizim çocuğumuz fen lisesine gitsin, tıp fakültesini kazansın, doktor olsun, mühendis olsun. Olsun olmasın demiyoruz ama hepimizin çocuğunun doktor mühendis olması mümkün değil. Bizim elektrikçiye tornacıya, mobilyacıya, ressama, müzisyene, sporcuya da ihtiyacımız var. Çocuklarımızın eğilimine de önem vermeliyiz" dedi.
     Çocukları kendilerini iyi hissettikleri alanlarda yetiştirmek gerektiğini belirten Ertürk, öğrencilere de "Ekmek aslanın ağzındaydı, şimdi midesinde. Onu oradan çıkarmak lazım. Hep bu yaşlarda kalacak değilsiniz. Bu yüzden kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Bunun için daha çok çalışmanız lazım. Tüm bunların yanında doğruyu, adaleti, dürüstlüğü, sevgiyi, saygıyı elden bırakmamak lazım" diye seslendi.
     Aydemir ve Sönmez ise meslek seçimine ilişkin sunum yaptıktan sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Öğrencilere meslek seçimi semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER