Öğrencilere Okul Geçidi Görevlisi Belgesi

Öğrencilere Okul Geçidi Görevlisi Belgesi -Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul önlerinde ve yaya geçitlerinde görev yapacak öğrencilere Okul Geçidi Görevlisi Eğitim Semineri veri


YOZGAT (A.A) - Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından okul önlerinde ve yaya geçitlerinde görev yapacak öğrencilere Okul Geçidi Görevlisi Eğitim Semineri verildi.
     İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminer öncesi yaptığı konuşmada, Türkiyenin en önemli problemlerinin başında terör ve trafik sorunu geldiğini belirtti.
     Yılmaz, Trafik kazalarında birçok vatandaşımızı kaybediyoruz. Trafik kazalarında yılda 5 bin vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bizim hiçbir insanımızın canı kıymetsiz değil. O nedenle bizde Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak gençlere verdiğimiz eğitimle sorumluluk yükleyerek gönüllü trafik polisi yapıyoruz. Yani okullarının trafik polisleri olacaklar. Buradaki eğitimle de trafik bilgileri pekişmiş olacak dedi.
     Trafik sorunun bir eğitim sorunu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, trafik kazaların birçoğuna aşırı hız, dikkatsizlik ve alkollü araç kullanmanın neden olduğunu söyledi.
     Yılmazın konuşmasının ardından, Başpolis memuru Erkan Usta okul önlerinde ve yaya geçitlerinde görev yapacak öğrencilere görev ve yetkileri hakkında bilgi verdi.
     Usta, Okul Geçidi Görevlisi Belgesini alan öğretmen ve öğrencilerin trafik kurullarına uymayan sürücüler ve yayalar hakkında trafik kural ihlali tespit tutanağı tutacağını söyledi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Öğrencilere Okul Geçidi Görevlisi Belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER