Öğrencilerden Vatan Sevgisi yürüyüşü

Öğrencilerden Vatan Sevgisi yürüyüşü -Kayseride ilköğretim okulu öğrencileri, 1. Dünya Savaşında Vanda cephane götürdükleri cepheden dönerken donarak ölen çocukları, Erciyes Dağında 2,5 metrelik kar üstünde yürüyerek andı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride ilköğretim okulu öğrencileri, 1. Dünya Savaşında, cephane götürdükleri doğu cephesinden dönerken donarak ölen çocukları, Erciyes Dağında 2,5 metre kar üstünde yürüyerek andı.
     Özel bir kolej tarafından düzenlenen etkinlikte, 6. sınıf öğrencileri ilk olarak Vatan İçin oyununu sergiledi. 120 öğrenci daha sonra Vatan Sevgisi yürüyüşü gerçekleştirdi.
     1. Dünya Savaşı sırasında Vandan Erzuruma cephane taşıyan 120 çocuğun kahramanlıklarını konu alan 120 isimli filmden esinlenilerek gerçekleştirilen programda, öğrenciler ellerindeki temsili erzak, cephaneler ve Türk bayraklarıyla Erciyes Dağında yaklaşık 300 metre yürüdü.
     Dağın eteklerinde 2,5 metre kar üstünde zorlanarak yürüyen öğrenciler, bir süre sonra temsili cephedeki Türk askerlerine cephaneleri teslim ederek kayak merkezine geri döndü. Öğrenciler burada, toplu halde kahramanlık şiirleri okudu.
     Tekden Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekten, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. Dünya Savaşında ne tür zorluklarla karşılaşıldığını öğrencilerin daha iyi anlayabilmesi için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Çocukların gerçekleştirdikleri canlandırmalarla o günleri yaşadığını ifade eden Tekten, Bu vatanın nasıl fedakarlıklarla kurtarıldığını daha iyi anlıyorlar. Bunu hissediyorlar. Bu bizim için çok önemli bir şey dedi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Öğrencilerden Vatan Sevgisi yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER