Öğrencilerden deney gösterileri

Öğrencilerden deney gösterileri -Edirnede öğrencilerin basit malzemeleri kullanarak yaptıkları deneyler büyük ilgi gördü -İl Milli Eğitim Müdürü Özcan: -Amacımız düşünen, araştıran, sorgulayan deneyen, denemekten ko


EDİRNE (A.A) - Edirnede öğrencilerin basit malzemeleri kullanarak yaptıkları deneyler büyük ilgi gördü.
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, gösterinin düzenlendiği Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaratıcı Zihinler Ekibi ile Edirnede gösteriler düzenlediklerini söyledi.
     Avrupa ve Amerikada televizyonlarda görülen deneyleri özgün, doğru ve güvenli bir şekilde Edirnede gerçekleştirmenin onurunu yaşadıklarını belirten Özcan, Burada bilime meraklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu gösteriyi ilçelerde de düzenlemeyi düşünüyoruz. Amacımız düşünen, araştıran, sorgulayan deneyen, denemekten korkmayan ve aynı zamanda çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek diye konuştu.
     Hüseyin Özcan, bu deneylerle öğrencilerde, günlük hayatta kullandıkları objeler, tükettikleri ürünler ve tabiat olayları karşısında bilimsel bir farkındalık yaratma düşüncesinde olduklarını kaydetti.
     Proje Koordinatörü Ömer Kaan Karahan da çocuklara bilimi sevdirebilmeyi amaçladıklarını ifade etti.
     Gelecekte bilim adamlarının yetişebilmesi için uygun adımlar atmayı hedeflediklerine dikkati çeken Karahan, Deney gösterileri yaparak merak uyandırıyoruz. Daha sonra merkezimizde atölye çalışmaları uyguluyoruz. Birçoğu gündelik hayatta kullandığımız basit malzemelerle gerçekleştirdiğimiz deneyler dedi.
    
     -Öğrenciler ilgiyle izledi-
    
     Günlük hayatta kullanılan azot, şeker, aseton ve bulaşık deterjanı ile yapılan deneyleri ilgiyle izleyen öğrenciler, sahneye çıkarak bazı deneyleri ekip üyeleriyle birlikte yaptı. Azot ve pinpon toplarının kullanıldığı son deneyin ardından öğrenciler, salona dağılan topları toplamaya çalıştı.
     Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Buğra Varol, deneyleri çok eğlenceli bulduğunu söyledi.
     Aynı okuldan Merve Budak da bilime olan ilgisinin arttığını, günlük hayatta kullandığı nesnelerle ilgili daha fazla bilgiye sahip olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Öğrencilerden deney gösterileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER