Öğrenciler, Kazakistanı tanıttı

Öğrenciler, Kazakistanı tanıttı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneğince (KİSA) "Avrasyanın Kalbindeki Ülke Kazakistan" etkinliği çerçevesinde öğrenciler Kazakistanı anlattı.
     KİSA tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, ülke tanıtım günleri kapsamında Kazakistanın tanıtımı yapılırken, Kazak öğrenciler ülkeleri hakkında sunum yaptı.
     Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirilen programda kısa bir konuşma yapan KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, ülke tanıtım günleri ile farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.
     Farklı kültürlerin zenginlik olduğunu vurgulayan Baydemir, kentte bulunan bu zenginlikleri yakından tanımak için etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.
     Kocaeli Üniversitesinde eğitim gören Kazak öğrenci Raushan Kambar yaptığı konuşmada, Kazakistanın Orta Asyanın en güçlü devletlerinden biri olduğuna işaret etti.
     Kazakistanın 2030 hedefinin bulunduğuna dikkati çeken Kambar, ülkenin dünyanın en önemli uranyum üreticisi olduğunu, bunun yanında diğer yer altı kaynaklarıyla da bu konuda söz sahibi haline geldiğini dile getirdi.
     Kendi kültürlerinden seçkiler sunan Kambar, atın Kazaklar için çok önemli bir yeri olduğunu, davetlerde misafirlere "at kellesi" ikram edildiğini ve bunu ret etmenin çok büyük bir hakaret olarak algılandığını söyledi.
     "Kımız" olarak bilinen at sütünün de kültürlerinde önemli olduğunu belirten Kambar, "Köklü bir geçmişimiz bulunuyor. Kazakistan Türkiye ilişkileri ümit veriyor" ifadelerini kullandı.
     Ülke tanıtım günü, Kazak İbrahim Eskendirin "Kök tudın jelbiregeni" ve "Mavi Bayrağımızın Dalgalanması" şarkısıyla sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Öğrenciler, Kazakistanı tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER