Oğluyla antrenmanlarına gidip gelirken hakem oldu

Oğluyla antrenmanlarına gidip gelirken hakem oldu -Bodrumda wushu sporu yapan oğlunu antrenmanlara götürüp getirirken bu spora ilgi duyan bir anne, aldığı eğitimin ardından hakem oldu


MUĞLA (A.A) - Bodrumda 10 yıldır wushu eğitimi alan lise öğrencisi Ayberk Kesovayı antrenmanlara götüren 45 yaşındaki annesi, zamanla bu spora ilgi duyunca eğitim alarak hakemlik yapmaya başladı.
     Oğlu Ayberki yıllarca wushu antrenmanlarına götürüp getiren, başka illerde yapılan şampiyonalara da katılan ev hanımı Yeşim Kesova, bu spor dalında hakemlik eğitimi almaya karar verdi.
     Aldığı eğitimin ardından bir yıldan bu yana wushu hakemliği yapan Kesova, gençler, minikler ve yıldızlar kategorilerinde müsabakalar yönetti.
     Kesova, gazetecilere yaptığı açıklamada, wushu sporunu oğlunu antrenmanlara götürüp getirirken tanıdığını belirterek, zamanla hoşuna gitmesi nedeniyle hakemlik eğitimi almaya karar verdiğini söyledi.
     Aldığı eğitimin ardından bir yıldan bu yana hakemlik yaptığını anlatan Kesova, "Şampiyonalarda önce gözlemci hakem olarak görev aldım. Ardından müsabakaları yönetmeye başladım. Yaptığım işi çok seviyorum. Hakemliği, yapabildiğim sürece sürdürmek istiyorum" dedi.
     Ayberk Kesova ise yıllardır kendisiyle antrenmanlara gelen annesinin hakem olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, kendisinin de ileride wushu antrenörü olmayı hedeflediğini söyledi.
     Ayberk Kesovanın antrenörü Ali Top, sporcuların yanı sıra hakem de yetiştirdiklerini dile getirerek, geçen yıl açtıkları hakemlik kursunu Yeşim Kesovanın başarıyla tamamladığını ve hakem olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Oğluyla antrenmanlarına gidip gelirken hakem oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER