Nusratder turizm binasının açılışı yapıldı

Nusratder turizm binasının açılışı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Ayvacıkın Nusratlı köyünde bulunan Nusratlı Köyü Kültür ve Turizm Derneği (Nusratder) tarafından yaptırılan turizm binasının açılışı yapıldı.
     Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen Nusratlı Köyü Turizm Kalkınma Projesi kapsamında oluşturulan binanın açılışına Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Ayvacık Cumhuriyet Savcısı Serhat Bişkin, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özcan Alarslan, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selçuk Berber, Ayvacık Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
     Açılış öncesi proje kapsamında düzenlenen ev pansiyonculuğu kursuna katılan 23 kadına sertifikaları verildi.
     Vali Yardımcısı Güngör, binanın ve projenin tüm köy halkına hayırlı olmasını dileyip, köylerin bu şekilde projeler üretmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
     Köy muhtarı Metin Tunca ise köy halkına büyük görevler düştüğünü belirterek, Bu projede bizleri destekleyen tüm kamu kurum ve kişilere teşekkür ediyorum dedi.
     Ayvacık Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında eski okul binası restore edilerek bir odası yönetim, bir odası eğitim, bir odası mutfak ve bir odası da ürün satış bölümü olarak hazırlanan binanın açılışını Vali Yardımcısı Güngör yaptı.
    
     Muhabir: Mehmet Yavaş / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Nusratder turizm binasının açılışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER