Nusaybinde Nevruz kutlamaları

Nusaybinde Nevruz kutlamaları -Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk: -Barışa inananlar barış yapabilir. Biz barışa inanıyoruz. Kürt halkı barışa hazır (Fotoğraflı - Görüntülü)


MARDİN (A.A) - Nusaybinde Nevruz kutlamaları yapıldı.
     Devrim Mahallesindeki Nevruz Alanında düzenlenen etkinliğe Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de katıldı.
     Türk, yaptığı konuşmada, Türkiyenin yeni bir döneme girdiğini, barış, demokrasi ve halkların kardeşliği için 2013 yılının büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
     Biz sadece Kürtlerin özgürleşmesini değil, tüm halkların özgürleşmesini istiyoruz diyen Türk, Şunu unutmayalım barış tek taraflı olmaz, iki taraflı olur. Barışa inananlar barış yapabilir. Biz barışa inanıyoruz. Kürt halkı barışa hazır diye konuştu.
     Türk, şöyle devam etti:
     Silahların susmasını biz de istiyoruz ama şunu unutmayın, bugün silahlar sustuktan sonra önümüzdeki yük daha ağırlaşacak. Elbette ki Kürt halkının hakları için bundan sonra sizlerle daha güçlü bir direniş göstereceğiz. Eğer direnmezsek haklarımıza sahip çıkmazsak rehavete kapılırsak birçok şey kaybederiz. Bu dönem sivil demokratik inisiyatiflerin halkımızın hakkını savunacak bir duruşu sergilemesi gerekiyor. İnanıyorum ki barışı bizim direnişimiz bizim çabalarımız sağlayacak.
     Konuşmalardan ardından yerel sanatçılar konser verdi.
     Türk ile Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, daha sonra 1992 yılında Nusaybindeki Nevruzda hayatını kaybedenlerin anısına yapılan heykelin açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Nusaybinde Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER