Nusaybinde en çok kitap okuyan öğrenciler

Nusaybinde en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi


MARDİN (A.A) - Mardinin Nusaybin ilçesinde en çok kitap okuyan öğrenciler Kaymakam Murat Girgin tarafından bilgisayarla ödüllendirildi.
     Nusaybine bağlı Tepeüstü köyü ortaokulunda 4 aydır devam eden kitap okuma kampanyası sona erdi.
     Okul bahçesinde yapılan törenle ençok kitap okuyan öğrencilere ödülleri Kaymakam Murat Girgin, Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Siracettin Yenigün tarafından verildi.
     Ödül töreninde okul müdürü Abdulsamet Tayfurun açılış konuşmasından sonra konuşan Kaymakam Girgin, günümüz iletişim araçları nedeniyle kitap okumanın giderek azaldığını söyledi.
     Girgin; "Yaşadığımız çağda televizyon, internet, bilgisayar ya da insanları kitap okumaktan, araştırma yapmaktan alıkoyacak o kadar araç var ki öğrencilerimiz de dolayısıyla bundan etkilenerek okul zamanı dışındaki büyük kısmını ya televizyon başında ya bilgisayar ya da internette birşeyler yaparak geçiriyor. Son zamanlarda sosyal medyanın da bu eksiklikte önemli bir katkısı var. O yüzden proje bizim için çok önemliydi. Böyle büyük bir köyümüzde okuma etkinliğinin düzenlenmesi bizleri çok mutlu etti" diye konuştu.
     Ödül töreninden sonra öğrenciler çeşitli oyunlar sergiledi.
     Kaymakam Girgin ve Milli Eğitim Müdürü Aydın daha sonra öğretmenlerle biraraya gelerek sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Nusaybinde en çok kitap okuyan öğrenciler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER