Nursta Bediüzzaman Mevliti düzenlendi

Nursta Bediüzzaman Mevliti düzenlendi -Mevlide yurtiçi ve dışından köye gelen çok sayıda kişi katıldı


BİTLİS (A.A) - Bediüzzaman Said Nursinin doğduğu köy olan Nursta, 2 yıl önce başlatılan ve geleneksel hale getirilen Nurs Bediüzzaman Mevliti bu yıl da yurt içi ve yurt dışından köye gelen çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti.
     Mevlit için köyde günler öncesinden hazırlıklar yapılırken, mevlite katılmak isteyenler Nurs köyüne geldi.
     Yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin katıldığı mevlit, Bediüzzaman Külliyesinde Kuranı Kerim okunmasıyla başladı.
     Saidi Nursinin eserlerinin de okunduğu program, katılımcılara yemek ikramıyla son buldu.
     Mevlit organizatörü Hikmet Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevlit programını köylüler olarak tertip ettiklerini söyledi.
     2 yıl önce Bediüzzaman Külliyesinin açılışının yapılmasının ardından köyde her yıl mevlit düzenleme kararı aldıklarını hatırlatan Okur, şöyle konuştu:
     Köyümüzde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz mevlit programını bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Köylülerle böyle bir program tertip ettik. Köyde herkes bu mevlit programına ortak oldu. Kadınlar ekmek pişirip, yoğurt getirdi. Erkeklerse yemek organizasyonunda yer alarak, misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için çaba gösterdi. Bu kadar katılım beklemiyorduk. Bu büyük bir mutluluk. Azerbaycan ve Kırgızistandan mevlit programımıza katılan misafirler de oldu.
     Mevlite Kırgızistandan katılan Mirlan Talip ise, Said Nursinin eserlerini üniversiteye başladığı yıllarda okumaya başladığını söyledi.
     Kırgızistanda üniversite öğrencisi olduğunu ve bu yaz Türkiyeye ye gezmeye geldiğini ifade eden Talip, Nursta Said Nursi mevliti olduğunu duydum ve geldim. Said Nursi böyle küçük bir köyden çıkıp kainata meydan okuyor. Böyle bir zatın doğup büyüdüğü yerleri görmek benim için ayrı bir duygu. Bu mevlite gelerek Said Nursinin doğup büyüdüğü yerleri görerek hayallerimi gerçekleştirdim. Çok mutluyum diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Nursta Bediüzzaman Mevliti düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER