Nurdağı inanç turizmini değerlendirmek istiyor

Nurdağı inanç turizmini değerlendirmek istiyor -Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje çerçevesinde Hz. Ukkaşe Türbesi ve çevresi yeniden düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, Hz. Ukkaşe Türbesi ve çevresi yeniden düzenlendi.
     Kaymakam Abdulkadir Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Hedeflerinin var olan inanç turizmi potansiyelini üst seviyelere çıkartmak olduğunu kaydeden Okay, çalışmalar kapsamında çevre düzenlemesinin yanı sıra otopark, kesimhane ve diğer eksikliklerin de giderildiğini belirtti.
     Türbenin ilk olarak 1093 yılında restore edildiğinin bilindiğini aktaran Okay, Hz. Ukkaşe Türbesinin yurt içi ve yurt dışından gelen turistler ve bölge halkı için önemli bir ziyaret noktası olduğunu vurguladı.
     İnanç turizminin son yıllarda sıkça telaffuz edilmeye başlanan bir konu haline geldiğini anlatan Okay, yılda 300 bin kişinin ziyaret ettiği bu türbenin Nurdağı açısından da çok önemli olduğunu bildikleri için bu projeyi hazırladıklarını anlattı.
     Projenin İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 453 bin TL ile desteklendiğini söyleyen Okay, Şu anda Hz. Ukkaşe Türbesi ferah bir alana kavuştu. Ziyaretçilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak alışverişten kültüre, tarihi ve dini yapılardan modern mimarlığa kadar uzanan geniş bir hizmet yelpazesiyle çevre düzenlemesi gerçekleştirildi diye konuştu.
     Yapılan işlemlerin sadece çevre düzenlemesi ile sınırlı kalmadığının altını çizen Okay, şöyle devam etti:
     Bütün bunların yanı sıra modern cihazlar ile donatılmış kesimhane, otopark ve istinat duvarı gibi eksiklikler de giderilip gelen misafirlerimizin daha rahat şartlarda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri sağlandı. İlçemiz inanç turizmi açısından önemli bir konuma sahip. Bu potansiyeli çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.
     Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Aykanat ise dünya genelinde kültür ve inanç turizmine doğru bir yöneliş olduğunu söyledi.
     Nurdağındaki Hz. Ukkaşe Türbesinin de inanç turizmi açısından önemli potansiyel oluşturduğunu dile getiren Aykanat, söz konusu türbenin Gaziantepin kültür ve inanç turizminin lokomotif gücü konumunda olduğunu vurguladı.
     Aykanat, Nurdağı Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmaların bölgeye ciddi katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İzzet Mazı / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Nurdağı inanç turizmini değerlendirmek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER