Numune Hastanesinde kapalı lazer yöntemiyle varis

Numune Hastanesinde kapalı lazer yöntemiyle varis ameliyatı yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Numune Hastanesinde ilk defa kapalı lazer yöntemiyle varis ameliyatı yapıldı.
     Numune Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan 34 yaşındaki Özgür Çelik, kalp damar cerrahisi doktorları Opr. Dr. Zeki Talas, Dr. Çağdaş Baran, Dr. Murat Aydın ve Dr. Ersoy Karaca tarafından kapalı lazer yöntemiyle ameliyat edildi.
     Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Zeki Talas, yaklaşık 1,5 saat kapalı lazer sistemiyle kentte ilk kez gerçekleştirilen varis ameliyatının çok başarılı geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Varis hastalığı nedeniyle yatışını yaptığımız hastaya Sivasta ilk kez kapalı lazer sistemiyle varis ameliyatı yaptık. Bu sistem hem biz doktorlara hem de hastalarımıza bazı avantajlar sağlıyor. Hastanın cildinde normal ameliyatlara göre 2 eksik yarası oluyor. Kasıktan hiç yara açmıyoruz. Böylece hastanın iyileşmesi daha kolay gerçekleşiyor. Hastalar ameliyattan sonra aynı gün ya da en geç bir gün sonra evlerine gidebilecek durumda oluyorlar. Hastaların normal hayatlarına dönmeleri çok daha hızlı oluyor. Açık ameliyat yaptığımız hastalarımız bir hafta 10 günde normal hayatlarına dönerken, lazerle ameliyatını yaptığımız hastalar 2-3 gün içinde normale dönmüş oluyorlar. Bu sistemle 2-3 saat sürecek ameliyatlar 1-1,5 saat civarında tamamlanıyor.
     Varis ameliyatı geçiren Çelik ise problemsiz bir şeklide ameliyatının gerçekleştiğini, kendini çok iyi hissettiğini belirterek, ameliyatı yapan doktorlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Numune Hastanesinde kapalı lazer yöntemiyle varis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER