Nizipte kurulacak çadır kent

Nizipte kurulacak çadır kent -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barınması için Nizipte çadır kent kurma çalışmalarına başlandı


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin barınması için Nizip ilçesinde çadır kent kurma çalışmalarına başlandı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiyeye sığınan Suriyelilerin sayısının artması nedeniyle Karkamış ilçesinin yanı sıra Nizipte de çadır kent kurma çalışması yürütülüyor.
     Gaziantep Valiliğince Birecik Barajı yakınlarında tahsis edilen 250 dönüm hazine arazisi üzerine kurulması planlanan 10 bin kapasiteli çadır kent için iş makineleriyle altyapı çalışması yapılıyor.
     İl Özel İdaresi ekipleri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) teknik personeli tarafından başlatılan çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.
     Çadır kentin kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziantep Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakandan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Nizipte kurulacak çadır kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER