Nevşehir Belediye Başkanı Ünver:

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver: -Ülkeler değil, artık şehirler yarışıyor


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, son yıllarda artık ülkelerden ziyade şehirlerin gelişim alanında ciddi bir yarış içerisinde bulunduğunu belirterek, şehirlerin bu yarışta sahip olduğu birikimler noktasında markalaşarak güçlerini ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.
     Ünver, yaptığı yazılı açıklamada, bilginin ana temel olarak algılandığı ve teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde, ülkeler arasındaki gelişmişlik mücadelesinin artık şehirler bazında ortaya konulduğunu belirtti.
     Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Konsey Üyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Ünver, günümüz dünyasında özellikle yaşanabilirlik düzeylerine göre bazı şehirlerin ülke isimlerinden bile önde geldiğini vurguladı.
     Şehirlerdeki gelişme düzeyinin bir değer üzerinde markalaşmayı da ön plana taşıdığını anlatan Ünver, şunları kaydetti:
     Doğudan batıya, güneyden kuzeye doğru günümüz dünyasına baktığımızda yaşanabilirlik düzeyi açısından artık şehirlerin, kültür, turizm, eğitim, tarım, sanayi, üniversite ve sağlık kentleri olarak markalaşmaları gerektiği gerçeği, net bir şekilde ortaya çıkıyor. Artık haritada ülkeler yarışmıyor, kentlerin yarışına şahit oluyoruz. Bu noktada biz belediye başkanlarına da oldukça önemli görevler düşüyor. Belediye başkanları yaşanılan kentleri daha yaşanılır bir hale getirme çabası içerisine giriyorlar. Bu gelişmelere paralel olarak bazı şehirlerin isimleri bile, yaşanabilirlikleri nedeniyle ülke isimlerinden öne geçmiş durumda.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir Belediye Başkanı Ünver: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER