Nevşehirden ilk hac kafilesi 8 Ekimde

Nevşehirden ilk hac kafilesi 8 Ekimde yola çıkacak


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirden bu yıl kutsal beldelere gidecek ilk hac kafilesi 8 Ekim Pazartesi günü yola çıkacak.
     2012 yılı hac döneminde Nevşehirden hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal beldelere gidecek olan 375 hacı adayı 8-10-11 Ekim tarihlerinde yola çıkacak.
     Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, bu yıl Nevşehirden 375 hacı adayının kutsal beldelere gideceğini bunlardan 232sinin diyanet ile 143ünün ise özel şirketlerle gideceğini ilk kafilenin de 8 Ekim Pazartesi günü Nevşehir Kapadokya Havalimanından hareket edeceğini belirtti.
     Nevşehirden gidecek olan hacı kafilesine bu yıl Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğitin kafile başkanlığı yapacağını belirten Öztürk, il müftülüğü olarak 40 hacı adayına 1 din görevlisini görevlendirdiklerini kaydetti.
     Kutsal beldelere gidecek hacı adaylarına günlerini ibadetle geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Öztürk açıklamasına şöyle devam etti:
     Rabbim hac ibadetinin hemde aynı mevsimde idrak edecek olduğumuz kurban ibadetinin ve Kurban Bayramının şimdiden halkımıza hayırlı uğurlu olmasını rabbimden diliyorum ve kazasız belasız yolculuklar diliyorum.
     Hac vazifesini yerine getirmeye giden vatandaşlarımızı bu kutsal vazifede seçilmiş insan olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kim için yolculuğa çıktıklarının bilincinde olmalılar. Giderken madden olduğu kadar manen de, ruhende bu ibadete hazırlıklı olarak gitmelerini tavsiye ediyorum. Bu yolculuğa çıkarken her şeyi en güzeline, en iyisine ben layığım niyetiyle değil bütün arkadaşlarımız, bütün kardeşlerimiz, bütün hacılarımız Allahın davetine mazhar olmuş, Allahın ve Resullahın misafirliğine layık görülmüş kişilerdir hepsi değerlidir diye düşünülerek çıkılması gerekir. Benim hacılarımıza tavsiyem günlerini bol bol ibadetle geçirsinler oranın manevi havasından sonuna kadar faylansınlar.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehirden ilk hac kafilesi 8 Ekimde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER