Nevşehirde Trafik Haftası

Nevşehirde Trafik Haftası


NEVŞEHİR (A.A) - Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri nedeniyle Nevşehirin önemli cadde ve bulvarlarına konulan kaza yapmış otomobil stantlarını ilköğretim öğrencileri gezdi.
     Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehirin en işlek cadde ve bulvarlarına konulan kaza yapmış otomobil stantlarını gezen ilköğretim öğrencileri, burada İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Selim Gözelden bilgi aldı.
     Gözel, trafikten meydana gelen kazaların büyük oranla aşırı hıza bağlı olduğunu belirterek, öğrencilerin ailelerini trafikte bu konuda uyarmalarını istedi.
     Türkiyedeki trafik kazalarının yüzde 90 oranlı insan kusurundan kaynaklandığına dikkat çeken Gözel, sürücüleri trafikte sabırlı olduklarında, bir birlerinin haklarına saygılı olduklarında bir de trafik kurallarına uyduklarında trafik kazalarının azalacağını kaydetti.
     Ayrıca, hafta boyunca çeşitli etkinlikler de düzenlediklerini belirten Gözel, okullarda öğrencilere trafikle ilgili bilgilendirici konferanslar düzenlediklerini, radyo televizyon programlarına katılarak vatandaşları bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade etti.
     Gözel, trafik ekiplerinin 2 gün boyunca araç üzerindeki sürücülere trafikle ilgili bilgi vereceklerini ve bilgilendirici broşür dağıtacaklarını belirtti.
     (MAS-YCL)
<< Önceki Haber Nevşehirde Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER