Nevşehirde mantar zehirlenmesi

Nevşehirde mantar zehirlenmesi -Yedikleri mantardan zehirlenen 2 çocuk, ambulans uçakla İzmire sevk edildi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirin Gülşehir ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen 2 çocuk, ambulans uçakla İzmire sevk edildi.
     Şahinler köyünde, Zekeriya Çalık (38), araziden topladığı mantarları çocukları Gamze Nur (12) ve oğlu Ramazan (11) ile pişirerek yedi.
     Daha sonra eve gelen anne Hüsne Çalık (32), eşinin ve çocuklarının mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri olması üzerine 112 Acil Servis ekiplerine bilgi verdi. Eve gelen ekipler tarafından, baba ve 2 çocuğu Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     İlk müdahalenin ardından hayati tehlikeleri bulunan baba Zekeriya Çalık ambulansla Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesine gönderilirken, Gamze Nur ve Ramazan için ise Sağlık Bakanlığından ambulans uçak istendi. 2 kardeş, daha sonra Nevşehir Kapadokya Havalimanına inen ambulans uçakla İzmire sevk edildi.
     Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının vatandaşları hızlı bir biçimde sağlık hizmetine ulaştırmak üzere planladığı hava ambulans sisteminden herkesin kolaylıkla yararlanabildiğini söyledi.
     Boyalı, mantar zehirlenmesi sonucu karaciğer transplantasyonu ihtimali olan hastaları ambulans uçakla İzmire sevk ettiklerini bildirdi.
     Vatandaşların, dağdan topladıkları yabani mantarı yememelerini, mantar yiyeceklere ise kültür mantarı almalarını öneren Boyalı, aksi takdirde bilinçsizce yenilen mantarların insanların hayatına mal olacağı uyarısında bulundu.
    
     Muhabir: Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Nevşehirde mantar zehirlenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER