Nevruz ve Hazreti Alinin doğum günü

Nevruz ve Hazreti Alinin doğum günü


SİVAS (A.A) - Cem Vakfı Sivas Şubesinde, Nevruz Bayramı ve Hazreti Alinin doğum günü dolayısıyla program düzenlendi.
     Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, dernekte yaptığı konuşmada, nevruzu Hazreti Alinin doğum günü başta olmak üzere bir çok önemli olayın meydana geldiği gün olduğu için önemsediklerini söyledi.
     Hazreti Aliyi anlatan Akyıldız, Hz. Alinin cesaret ve azmini kaybetmeden sabır ve tahammül göstererek, hiçbir zaman hak ve hakikati elden bırakmadan Hazreti Muhammedin takip ettiği çizgide yürümeyi kendine prensip edindiğini belirtti.
     Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise Nevruz ve Hazreti Ali konulu sunum yaptı. Yılmaz, konuşmasında Hazreti Alinin çocukluğundan vefatına kadar altın harflerle yazılabilecek bir tarihi kişilik sergilediğini dile getirerek, Günümüz gençlerinin onu örnek almaya ihtiyacı var. Hazreti Ali cengaverliğiyle bizim toplumumuzda daha çok tanınır. En önemli yönü bilim adamı olmasıdır. Çünkü çocukluğundan itibaren kendisini ilme adamış, aklını kullanmış, peygamber efendimizin kendisine öğrettiği bilgileri aklıyla ve kültürüyle yoğurarak yeni görüşler ortaya koymuş bir düşünürdür. Onun yöneticiliği, adaleti, insanlarla olan diyaloğunu tüm yöneticilerimize, söz sahibi olan insanlarımıza iyi tanıtmak lazım diye konuştu.
     Programa, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Hafik Kaymakamı Cemal Demiryürek, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Mergen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Nevruz ve Hazreti Alinin doğum günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER