Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -Tunceli Valisi Güner: Nevruz sevgidir, hoşgörüdür, muhabbettir, umuttur, dayanışmadır, fikren ve bedenen yenilenmedir


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, nevruzun sevgi, hoşgörü, muhabbet, umut, dayanışma, fikren ve bedenen yenilenme olduğunu belirtti.
     Güner, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen nevruzun, bir barış ve dostluk bayramı olarak geniş bir coğrafyada asırlardır kutlandığını ifade etti.
     Birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembollerinden nevruzun, arınmayı, yenilenmeyi, olumsuzluklardan kurtulmayı ifade eden yeni bir günü de müjdelediğini vurgulayan Güner, şunları kaydetti:
     Binlerce yıldır sevinçte, tasada birlikte hareket eden, omuz omuza vererek büyük zorlukların üstesinden gelen milletimiz, birlik ve beraberlik gücünün ne kadar önemli olduğunu tarihin her döneminde göstermiştir. Nevruz sevgidir, hoşgörüdür, muhabbettir, umuttur, dayanışmadır, fikren ve bedenen yenilenmedir. Onun içindir ki bu en eski bayram bir ayrışma unsuru değil, bizi birbirimize bağlayan bir manevi rabıta olmalıdır. Birbirimizi doğru anlamak için bir vesile sayılmalıdır. Farklılıklarımızdan daha çok benzerliklerimizin ve ortak değerlerimizin olduğu bilincini bizlere aşılamalıdır. Bu müstesna gün, tabiatı uyandırdığı gibi, kardeşlik duygularımızı da uyandırmalı ve gönüllere kardeşlik tohumu ekmelidir. Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, birlik-beraberlik ile toplumsal huzurumuzu artırmasına vesile olması dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın nevruzunu kutluyorum.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER