Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -BDP Bitlis Milletvekili Zenderlioğlu: -Barış sürecinin Kürt ve Türk halkına özgürlük, başarı ve demokrasi getireceğine inanıyoruz (Fotoğraflı - Görüntülü)


BİTLİS (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Barış sürecinin Kürt ve Türk halkına özgürlük, başarı ve demokrasi getireceğine inanıyoruz dedi.
     BDP Tatvan İlçe Teşkilatınca, Fuar Alanında düzenlenen Nevruz kutlamasına katılan vatandaşlar, polis ekiplerince oluşturulan kontrol noktalarında üst aramasından geçirilerek alana alındı.
     Barış sürecinin Kürtler ve Türkler için çok önemli olduğunu ifade eden Zenderlioğlu, şöyle konuştu:
     Derdimiz, kederimiz ve gönlümüzde açılan yaralar var. Bu yaraların kapanması gerekiyor. Bunun için de fedakarlık göstermeli ve sabırlı olmalıyız. İnşallah sabırla, başarıya ve özgürlüğe kavuşacağız. Bu sürecin Kürt ve Türk halkına özgürlük, başarı ve demokrasi getireceğine inanıyoruz. Önce Allaha sonra önderimize, partimize, halkımıza, gücümüze güveniyoruz. Barış ve kardeşlik her gün yakınlaşıyor. Kalıcı bir barış için sizleri selamlıyorum ve Nevruzunuzu kutluyorum.
     Öcalanın başlattığı süreci destekleyeceklerini belirten Zenderlioğlu, Kürt ve Türk halkı için bu güzel projeyi koruyacaklarını, özgür, demokratik ve eşit bir ülke için fedakarlık yapacaklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Zenderlioğlu, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ve partililer Nevruz ateşini yaktı.
     Kutlamaya katılanlar, sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER