Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı -Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun: Nevruz, baharla birlikte dostluk, kardeşlik, birlik duygularının güçlendiği özel günler olarak kutlanmaktadır


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, nevruzun, baharla birlikte dostluk, kardeşlik, birlik duygularının güçlendiği özel günler olarak kutlandığını belirtti.
     Coşkun, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların, karşılıklı sevgi ve saygının ifade edilmesi, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan günler olduğunu ifade etti.
     Farsça yeni gün anlamına gelen baharın müjdecisi nevruzun, baharla birlikte dostluk, kardeşlik, birlik duygularının güçlendiği özel günler olarak kutlandığını belirten Coşkun, şunları kaydetti:
     Anadoluda ve Türk dünyasında geleneksel olarak coşkuyla kutlanan Nevruz, kardeş ülkelerle aramızdaki tarihsel ve kültürel bağların önemli örneğini oluşturmaktadır. Farklılıkları ve çeşitlilikleriyle, tüm kültürel değerleriyle bir bütün olduğumuzu hatırlatan nevruzu, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan geleneklerine uygun şekilde yaşatmalıyız. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında milletleri birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin görevidir. Anlam ve önemine uygun olarak bayram coşkusuyla karşıladığımız nevruzun herkese güzel günler getirmesini diliyorum.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER