Neşet Ertaşın vefatı

Neşet Ertaşın vefatı -Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay mesaj yayımladı


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, sanatçı Neşet Ertaşın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Orbay, 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendirilen, 2009 yılında Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilen Neşet Ertaşın vefatını Bozlaklar öksüz kaldı nitelemesiyle değerlendirdi.
     Sanatçının her programına Ayaklarınızın türabı, gönüller hızmatçısıyım diye başladığını anımsatan Orbay, şunları kaydetti:
     İnsanımızla bütünleşmiş, Türk müziğinin dünyaya armağan ettiği önemli gönül insanı ve bozlak kültürünün son temsilcilerinden olan, büyük ozan Neşet Ertaş, Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bozkırın tezenesi olarak da bilinen Neşet Ertaş, bağlama çalma tekniği, türkü ve bozlak söyleme tavır ve üslubuyla üniversite ve konservatuvarlarda tez ve inceleme konusu da olmuştur. Ülkemizin yetiştirmiş olduğu en önemli ozanlardan olan ve yapıtları ile pek çok insanın elinden tutan Ertaşa Allahtan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER