Nemruta ilgi çekmeye çalışıyorlar

Nemruta ilgi çekmeye çalışıyorlar -Batman Girişimci Kadınlar Derneğinin yürüttüğü ve Estonya, Letonya ve İspanyadan da katılımcıların bulunduğu Nemruttan Nemruta Keşif projesi ile Nemruta ilgi çekilmeye çalışılıyor (F


ADIYAMAN (A.A) - Batman Girişimci Kadınlar Derneğinin yürüttüğü ve Estonya, Letonya ve İspanyadan da katılımcıların bulunduğu Nemruttan Nemruta Keşif projesi ile Nemruta ilgi çekilmeye çalışılıyor.
     Dernek Başkanı Gülhan Bağrıyanık, 21i yabancı 30 kişilik katılımcı ile turizm tanıtım çalışmaları kapsamında Adıyamana geldi ve Demokrasi Parkında stant açtı. Estonya, Letonya ve İspanyadan da katılımcıların bulunduğu heyet, stantta değişik materyallerle Nemrutun tanıtımını yapıyor. Heyet, Demokrasi Parkındaki tanıtımının ardından Nemrut Dağına çıkacak.
     Dernek Başkanı Gülhan Bağrıyanık, burada yaptığı açıklamada, ülke turizmine katkıda bulunmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini, özellikle Nemrutun tarihine dünyanın ilgisini çekmek için çalıştıklarını söyledi.
     Bağrıyanık, proje kapsamında, Letonya, Estonya ve İspanyadan 7şer olmak üzere 21i yabancı, toplam 30 katılımcı ile tanıtım çalışmaları yaptıklarını ifade etti.
     Proje Koordinatörü Hanifi Özçelik ise Nemrutun tanıtımı için Adıyamana geldiklerini, değişik ülkelerden gelen katılımcılarla ülke turizmini tanıttıklarını dile getirdi.
     Amaçlarının Türkiyenin tarihini, kültürünü ve dinlerin ortak buluşma noktası olan Nemrutun tanıtımını yapmak olduğunu dile getiren Özçelik, şunları kaydetti:
     Projemizin amaçlarında yer alan 2 Nemrut var. Ama bunlardan sadece birisi biliniyor. Nemrut Krater Gölü pek ön planda değil. Fazla tanıtımı yapılmamış. Bugün Adıyamanda stant açtık. Buradan sonra diğer illerde de tanıtım çalışmalarımız devam edecek. Proje ile halkı duyarlı hale getirerek turizmi canlandıracağız.
     Batman Girişimci Kadınlar Derneğinin yürüttüğü proje çalışmalarına katılan Gülsüm Uzun da amaçlarının tarihi dokuyu dünyaya tanıtmak olduğu, tarihe ilgi çekebilmek için çalıştıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Öztaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Nemruta ilgi çekmeye çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER