NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Hodges:

NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Hodges: (1) Patriotlar bir savunma sistemi. Bu sistemle uçuşa yasak bölge oluşturulması ya da saldırı yapılması mümkün değildir -Bu konuda henüz bir karar alınmadı. Karar için 28 üyenin de o


İZMİR (A.A) - NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, Patriotlar bir savunma sistemi. Bu sistemle uçuşa yasak bölge oluşturulması ya da saldırı yapılması mümkün değildir dedi.
     İzmirde yarın düzenlenecek törenle faaliyete geçecek olan NATO Müttefik Kara Komutanlığının tanıtım toplantısında konuşan Korgeneral Frederick Ben Hodges, gazetecilerin Türkiyenin patriot talebiyle ilgili sorularını yanıtladı.
     Bu talebin NATOnun karar organı olan Kuzey Atlantik Konseyi tarafından değerlendirildiğini belirten Hodges, şöyle devam etti:
     Patriotlar bir savunma sistemi. Bu sistemle uçuşa yasak bölge oluşturulması ya da saldırı yapılması mümkün değildir. Bu konuda henüz bir karar alınmadı. Konu değerlendirme aşamasında. Karar için 28 üyenin de olumlu görüş vermesi gerekir ancak ben teorik olarak bir üyenin karşı çıkması için bir neden göremiyorum.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Hodges: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER