Nallıhan Belediyesinde TİS bağıtlandı

Nallıhan Belediyesinde TİS bağıtlandı


ANKARA (A.A) - Nallıhan Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tamamlanarak 3 yıllık sözleşme imzalandı.
     Nallıhan Belediyesinde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Adnan Okur, Belediye-İş Sendikası Ankara Şubebeler Başkanı Mehmet Güngören, işçi temsilcisi Basri Pamuk, Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Mehmet Oruçöz, Mahalli İdareler Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Halil Yılmaz katıldı.
     Mehmet Güngören, yaptığı konuşmada, Nallıhan Belediyesinde yapılan sözleşmenin belediyecilik tarihinde, Nallıhan ilçesinde 1880lerden bu yana yapılan en iyi sözleşme olduğunu söyledi.
     Güngören, Yapılan sözleşme gereği, işçilerin sosyal yardım paketinden her ay 150 TL, süt yardımı olarak günlük 50 kuruş, sünnet yardımı olarak 300 Tl, sorumluluk zammı günlük 2 TL, yemek bedeli birinci yıl 4 TL, ikinci yıl 6 TL, üçüncü yıl 9 TL zam uygulanacak dedi.
     Adnan Okur ise işçilerin haklarının verildiğine inandığını belirterek, Çok güzel bir sözleşme imzalandı. Görüldüğü gibi sosyal haklarda oldukça iyileştirmelere gidilerek, zam oranı 3 yıl için yüzde 98 gibi görünse de sosyal hakları da buna ilave ettiğimizde sözleşme çok iyi ve işçilerimize hayırlı olsun dedi.
     48 işçiyi kapsayan sözleme gereği işçilerin 2012 yılı Temmuz ayından başlamak üzere 3 yıl geçerli olacak.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Nallıhan Belediyesinde TİS bağıtlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER