Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: Türkiye büyük bir ülke. Nerede yardıma ihtiyacı olan insan varsa, nerede acil, düşkün ve imdat çığlığı varsa, Müslüman, Gayri Müslim demeden ya


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiyenin büyük bir ülke olduğunu, nerede yardıma ihtiyacı olan insan varsa, nerede acil, düşkün ve imdat çığlığı varsa, Müslüman, Gayri Müslim demeden yardımlarda bulunduğunu söyledi.
     Vali Balkanlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Türk milletinin yardımsever bir millet olduğunu ve acılara karşı duyarsız kalmadığını belirterek, şöyle konuştu:
     Türkiye büyük bir ülke. Nerede yardıma ihtiyacı olan insan varsa, nerede acil, düşkün ve imdat çığlığı varsa, Müslüman, Gayri Müslim demeden yardımlarda bulunuyor. Müslümanların azınlıkta yaşadığı Arakan diye bir muhit var. Orada Müslümanlar cidden zulme maruz kalıyorlar. Bir çoğu evini barkını terk etti. Bir çoğuda orada kalmanın bedelini canıyla ödedi. Bu insanlar çok zor durumda, çocuklarını gösteriyorlar çırıl çıplak, üzerlerinde elbise yok. Giysi iç çamaşırı dahi yok. Bu kadar aç, muhtaç ve açıktalar. Bu insanlar için Valiliğimizce bir yardım kampanyası başlatmıştık. Daha doğrusu Türkiye çapında yapılan yardım kampanyasına valilik olarak bizde destek olmuş ve halkımızı duyarlı olmaya çağırmıştık. Geçen Somalideki o açlık ve perişanlık görüntüleri vatandaşımızı derinden etkilemiş ve yaralamış, çoğu Müslüman olan bu ülkeye Afyonkarahisar çapında 1 milyon liranın üzerinde bir yardım yapılmıştı.
    
     -Arakan için başlatılan yardam kampanyasında geride kaldık-
    
     Arakan için düzenlenen son kampanyaya katılımın biraz düşük kaldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Afyonkarahisar haklımızı daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Paylaşmak çok büyük bir erdemdir. Elindeki malı mülkü zenginliği paylaşan insanlar erdemli ve faziletli insanlardır. Mal paylaştıkça büyür. Bizim inancımıza göre de, elindeki malı mülkü paylaşmayan insanların ne kadar büyük azaba maruz kalacağı, paylaşan insanlarında ne denli mükafatlara ulaşacağı belirtilir. Ben Afyonkarahisardaki hayırsever vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyorum. Yardımda diğer illeri geçmeliyiz. Bizim yardım kampanyası için açtığımız hesaplarımıza baktım toplanan yardımlar çok iç karatıcı bir durumda. Çok düşük kaldık. Bir hayır hasenat yapmak için elindeki imkanların çok olması gerekmiyor. Herkes kendi imkanınca verir. Bazen az olupta bir miktar yardım yapmak çok yardım yapmaktan çok daha önemlidir. Bu duyarlılığı gösterir. Hesap numaraları valilik internet sitesinde yayınlandı. Kampanya bir ay sürecek.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER