Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları


RİZE (A.A) - Rizede, Myanmarın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddetin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.
     Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (GÜL-DER) Başkanı Mehmet Ali Karakoyun, Atatürk Caddesinde düzenlenen fotoğraf sergisi dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, 1,5 milyon insanın soykırım tehdidiyle karşı karşıya kaldığı söyledi.
     Binlerce Müslümanın katledildiği Myanmardaki vahşeti kınadıklarını, dünyanın sessiz kaldığı vahşetin insanın içini acıttığını ifade eden Karakoyun, Her fırsatta eşitlik ve insani değerlerden dem vuran gelişmiş ülkelerin Arakanda işkence altındaki çocukların yardım çığlıklarını duymamazlıktan gelmesi manidardır. Ülkemizde bazı sivil toplum kuruluşlarının yardım eli uzatmak için harekete geçmesi sevindirici gelişme olarak kabul edilse de yeterli değildir dedi.
     Karakoyun, Ramazan ayının, dünyanın pek çok noktasında açlık, susuzluk ve daha birçok sıkıntıyla uğraşan Müslümanları anlamak açısından bir fırsat olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Hemen yanı başımızda Suriyede yaşanan hadiseler ortada. Yaşlı, genç, kadın, çocuk kısacası binlerce insan yaşamını yitiriyor. Geride kalanlar da sefalet içinde hayata tutunmaya çalışıyor. Rengi değişmeyen acı, ülkemizde ise terör olarak karşımıza çıkıyor. Yıllardır birlik ve beraberliğimizi bozma hesabı ile gerçekleştirilen hain saldırılar, fidanlarımıza şahadet şerbeti içiriyor. Son günlerde artan terörist eylemlerle yine içimiz yanıyor, ocaklarımız sönüyor.
     Arakanda çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi, yarına kadar ziyarete açık kalacak.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER