MUTSO seçimleri 11 Mayısta yapılacak

MUTSO seçimleri 11 Mayısta yapılacak -Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş: -Biz seçimlere siyaset karıştırmıyoruz. Benim herhangi bir siyasi kimliğim yok


MUĞLA (A.A) - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, oda seçimlerinin 11 Mayısta yapılacağını bildirdi.
     MUTSOda düzenlenen basın toplantısında konuşan Karakuş, daha önce ertelenen seçimlerin ardından il seçim kurulundan aldıkları 11 Mayıs tarihinde seçimleri gerçekleştireceklerini dile getirdi.
     Daha önce meslek guruplarına yapılan itirazlar bulunması nedeniyle seçimlerin ertelendiğini hatırlatan Karakuş, Bizim böyle bir baskın seçim yapma gibi bir niyetimiz, bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı. Zaten şubat ve mart aylarında seçimin olabileceği aylar öncesinden de belli bir durumdu. O zaman 16 Şubata almıştık. Şimdi de en az 3 ay öncesinden 11 Mayısa aldığımızı söylüyoruz dedi.
     MUTSOnun Fuar Alanı Projesine yönelik eleştirileri cevaplayan Karakuş, projenin 8 yıl önce göreve gelirken hedefledikleri projelerden birisi olduğunu, projenin birçok kamu kuruluşunu ilgilendirdiği için sürecin yavaş işlediğini ifade etti.
     Yer tespitini 4 yıl içerisinde kesinleştirdiklerini ve hazineye ait 82 bin metrekarelik alanı da irtifa hakkını almak üzere başvurduktan sonra 4 yılın sonunda ön izinleri aldıklarını anlatan Karakuş, şunları kaydetti:
     Fuar alanı ile ilgili Maliye Bakanlığından izinler geldiği günden itibaren hemen belediyeye projelerimizi verip onaylatacağız ve ihale sürecine geleceğiz. Fuar alanının belki seçim öncesi temelini atmayabiliriz. Ama 2015 Mayıs ve Haziran ayı içerisinde fuar alanını hayata geçirmiş olacağız. 2015in bahar aylarında da artık yeni fuarları orada düzenleyebilecek hale geliriz.
    
     -Seçimlere siyaset karıştırmıyoruz-
    
     Bülent Karakuş, oda seçimlerinde hiçbir partinin adayı olmadığını, tüm partilere eşit mesafede durduğunu söyledi.
     Meclis grubunda ve yeni görev alacak arkadaşlarının arasında farklı partileri benimseyen bireyler bulunduğunu dile getiren Karakuş, Biz seçimlere siyaset karıştırmıyoruz. Benim herhangi bir siyasi kimliğim yok. Bir partinin üyesiyim ama hiçbir organda görev almıyorum. Aday olan diğer arkadaşlarımız diğer partilerin il başkan yardımcısı konumunda olmasına rağmen bizim siyaset karıştırdığımız söyleniyor. Arkadaşlar kendi projelerine kendilerine de güveniyorlarsa il başkan yardımcılığından istifa ederler, gelirler bizimle aynı konumda mücadele ederler. Biz de seçim sonunda hep beraber görürüz dedi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MUTSO seçimleri 11 Mayısta yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER