MUTSOnun St. Petersburga yaptığı iş gezisi

MUTSOnun St. Petersburga yaptığı iş gezisi -MUTSO Başkanı Karakuş: -Geziden beklentimiz narenciye ürünlerinin değerlendirilmesi, turizm için bölgeye gelen Rus turist sayısında en az 50 bin kişilik artış ve inşaat sektöründe ya


MUĞLA (A.A) - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, oda olarak geçen hafta 25 işadamı ile St. Petersburga yaptıkları iş gezisini değerlendirerek, Geziden beklentimiz narenciye ürünlerinin değerlendirilmesi, turizm için bölgeye gelen Rus turist sayısında en az 50 bin kişilik artış ve inşaat sektöründe yatırım yapılması dedi.
     Karakuş, MUTSOda düzenlediği basın toplantısında, St. Petersburga yaptıkları iş gezisini değerlendirdi. Karakuş, Haziran ayında Rusyadan gelen, aralarında turizm ve tarım sektöründen işadamlarının bulunduğu Rusya Federasyonuna bağlı iki ticaret ve sanayi odasını odalarında ağırladıklarını hatırlattı.
     MUTSO olarak St. Petersburga yaptıkları gezide, Rusya Federasyonunda ihracat ve ithalatın temelini oluşturan gıda, inşaat, tarım, yaş meyve sebze, mermer ve madencilik gibi sektörler ile ticari işbirlikleri ve karşılıklı teknoloji transferi konusunda görüşmelerde bulunduklarını anlattı. Karakuş, Görüşmeler sonunda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Rusyanın St. Petersburg Pushkın Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası ve Kronshtadt Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandık dedi.
     Karakuş, yaptıkları araştırmalar sonucunda St. Petersburgun Rusyanın en zengin bölgesi olduğunu öğrendiklerini, özellikle ithal edilen yaş meyve ve sebzenin Muğla bölgesinde bulunmasının, turizm açısından da St. Petersburgdan gelecek turist potansiyeliyle bölgeye avantaj sağlayacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber MUTSOnun St. Petersburga yaptığı iş gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER