Muşlu çocuklar yüzme öğreniyor

Muşlu çocuklar yüzme öğreniyor -Muş Fenerbahçeliler Derneğince hazırlanan Bende Yüzme Biliyorum projesi kapsamında 60 çocuk yüzme eğitimi alıyor


MUŞ (A.A) - Muş Fenerbahçeliler Derneğince hazırlanan Bende Yüzme Biliyorum projesi kapsamında 60 çocuk yüzme eğitimi alıyor.
     Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen projeyle Muş merkez ve diğer ilçelerden 60 öğrenci Vartodaki bir bir havuzda yüzme eğitimi alıyor.
     Proje Koordinatörü Nejdet Armağan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte sosyal ve kültürel etkinliklerin az olmasından dolayı böyle bir projeyi hazırladıklarını bildirdi.
     Kentteki çocuk ve gençlerin boş vakitlerini değerlendirmeleri için gerekli ortamın olmadığını ifade eden Armağan, bu durum onların gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.
     İlde gelenekselden moderne doğru bir geçiş dönemi yaşandığına dikkati çeken Armağan, çocuklar ve gençlerin bu geçiş sürecinin olumsuz etkilerinden, yaşlılara göre çok daha fazla etkilendiğini ve kendilerini ifade etmek için uygun araç ve mekanizmalara ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
     Hazırladıkları projeyle 8-15 yaş aralığındaki çocuklara yüzme havuzunda eğitim verildiğini belirten Armağan, şunları kaydetti:
     Bu tür eğitimlerin çocukların sosyal gelişimini olumlu etkilediğini düşünüyoruz. Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek bu eğitimlerimize 60 çocuk ve genç katılıyor. Bu eğitimlere katılan çocuk ve gençlerin kendilerine özgüvenleri arttığı gibi bireysel ilişkilerinin gelişmesine de önemli katkı sunduğunu gördük. Eğitimler tamamlandıktan sonra proje kapsamında 30 kişi için İstanbul gezisi düzenleyeceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu gezide Fenerbahçe Spor Kulübü tesislerini ve İstanbulun tarihi yerlerini görme imkanı bulacaklar.
     Yüzme eğitimi veren Edip Arğun ise, eğitimin yaklaşık bir ay önce başladığını, projeden yüzde 80 dolayında başarı hedeflediklerini kaydetti. Arğun, Çocukların çok azimli ve istekliler. Bu sebeple eğitim verirken zorlanmıyoruz. Kısa sürede büyük yol kat ettik. Proje sonunda yüzde 80 dolayında başarı elde edeceğimize inanıyorum dedi.
     Velilerden Cuma Can da, verilen eğitimi çok başarılı bulduğunu belirterek, Benim 2 çocuğum buradaki eğitimlere katılıyor. Zaman zaman ben de gelip çocuklarımın aldığı eğitimi takip ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Muşlu çocuklar yüzme öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER