Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: Kentte işsizlik oranı yüzde 12 civarında


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, kentte işsizlik oranının yüzde 12 civarında olduğunu söyledi.
     Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Çalışma ve İş Kurumunun Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında, kentte 2 bin kişinin okullarda istihdam edildiğini bildirdi.
     Muşta işsizlik oranının, 2011 yılı sonu itibariyle yüzde 16 civarındayken, işsizliğin 2012 yılında yüzde 12 civarına düştüğünü belirten Çınar, şöyle konuştu:
     İşsizlik sorununun çözümü için çaba sarf ediyoruz. İlimizde yeni işletmelerin devreye girmesi ve TYÇP kapsamında insanlarımızın istihdam edilmesini sağladık. Şu anda 2 bin kişi TYPÇ kapsamında il merkezi, ilçe ve beldelerimizdeki okullarda çalışıyor. Bu ilimiz için iyi bir imkan. Bunu sürekli hale getirmeye çalışıyoruz. Hatta bu kapasitemizi 3 bine çıkarmak istiyoruz. Çünkü insanlarımız yeteri kadar mesleki eğitim almamış ve nitelikli hale gelememiş. Ev geçindiren insanlarımızın da bir fırsata ihtiyacı var. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. İl genelinde yürütülen üretim faaliyetlerinin artırılmasıyla, daha fazla insan çalışacak. İstihdam odaklı işletmelerinin çoğaltılması konusunda organize sanayide çalışma yapacağız.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER