Muş Otogarında onarım çalışması

Muş Otogarında onarım çalışması


MUŞ (A.A) - Belediye Şehirlerarası Otobüs Terminalinde onarım çalışması başlattı.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 gün sürecek çalışma kapsamında, otogarın büyük bir bölümünü onarımdan geçireceklerini söyledi.
     Otogara araçların giriş ve çıkışlarının kolaylıkla sağlanması için yeni yol da yapılacağını ifade eden Dede, şöyle konuştu:
     "Onarım çalışmalarını kısa sürede tamamlayacağız. Yıkım çalışmalarına tuvaletlerin olduğu yerden başladık. Buradan otogara yeni giriş yolu yapacağız. Otogarın giriş ve çıkışı aynı güzergahtan sağlandığı için sıkıntı oluyordu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bizi birkaç kez uyardı ve bize para cezası da verdi. Otogarın T-2 belgesi yoktu ve böyle olunca da sıkıntı yaşıyorduk. Bu belgeyi almak için otogarda giriş ve çıkışlarının birbirinden ayrı olmasının yanı sıra, mescit ve emzirme odalarının da olması gerekiyordu. Bu sorunu çözdük. Şimdi de yol sorununu çözüyoruz."
     Esnafın birbiriyle anlaşmamasından dolayı, otogardaki iş yerlerini yıkmaktan vazgeçtiklerini bildiren Dede, bu konuda esnafla toplantılar düzenlediklerini ifade etti.
     Dede, "Burayı 2 katlı yapmayı düşünüyorduk. Mevcut iş yerlerini yıkarak, yerlerine yenisini yapacaktık. Bu iş yerlerini yine mevcut esnafa verecektik ama esnaflar anlaşamadı" dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Otogarında onarım çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER