Muş Belediyesinin meclis toplantısı yapıldı

Muş Belediyesinin meclis toplantısı yapıldı


MUŞ (A.A) - Muş Belediyesinin 2013 yılının ikinci meclis toplantısı yapıldı.
     Meclis salonunda yapılan toplantıyı, Başkan Vekili Muhterem Bozkurt yönetti.
     Toplantıda Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) hattında çalışan minibüsçüler adına söz alan Hüsamettin Akalın, belediyeye olan kira bedelinin süresinin uzatılmasını talep etti.
     Yarı yıl tatili olması münasebetiyle, minibüslerin çoğunun çalışmadığını ve herhangi bir kazançlarının olmadığını belirten Akalın, Çalışmadığımız için belediyeye olan kira borcumuzu ödeyecek durumumuz yok. Bu yüzden taksitlerimizin 3ten 6ya çıkartılmasını talep ediyoruz. Çünkü öğrenciler olmadığı için şu anda hiçbir minibüsçü çalışamıyor. Bu şartlarda size olan ödemelerimizi yapmamız imkansız dedi.
     Mecliste daha sonra bir süre önce evi yanan 4 aileye yardım edilmesi görüşüldü. Belediye Başkanı Necmettin Dede, 28 Aralık 2012 tarihinde 2 katlı kerpiç evde yangın çıktığını hatırlattı.
     Dede, Bu kerpiç binanın çatı katında yanıcı malzemeler bulunuyordu. Yapı kerpiç olduğu için itfaiye ekiplerinin müdahalesinde evde yüzde 40 dolayında hasar oluştu. Valilik bu aileleri geçici bir yere yerleştirdi. Kızılay da bunlara malzeme yardımında bulundu. Evi yanan 4 aileye 2şer bin lira, evi zarar gören 2 aileye biner lira yardım yapılmasını öneriyorum dedi.
     Bu ailelerin yardım taleplerinin karşılanması için yapılan oylamada yetki idareye verildikten sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Belediyesinin meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER