Muş Belediyesinin karla mücadele çalışmaları

Muş Belediyesinin karla mücadele çalışmaları


MUŞ (A.A) - Muş Belediyesi, karla mücadele çalışmalarına okul bahçelerinde devam ediyor.
     Ekipler, okul idarecilerinin Belediye Başkanlığına yaptığı müracaatlar üzerine, merkezindeki okulların bahçelerini kardan temizledi.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarı yıl tatili fırsat bilerek okul bahçelerini kardan temizlediklerini söyledi.
     Okul idarecileri tarafından yapılan müracaatları değerlendirdiklerini ve okulların bahçelerini kardan temizlediklerini ifade eden Başkan Dede, Sonuçta okullarda çocuklarımız eğitim görüyor. Daha önce okul bahçelerinde kar küreme çalışması yaptık. Yarı yıl tatili olması münasebetiyle okul bahçelerinde kar taşıma ve tuzlama çalışmasına başladık. Çocuklarımız pazartesi günü okullarına geldiklerine kardan temizlenmiş bir bahçeyle karşılaşacak dedi.
     Bu yıl kar yağışının 5 gün sürdüğünü ifade eden Başkan Dede, 5 günlük yağan karın maliyetinin 600 bin lirayı aştığını kaydetti.
     Ocak ayından bu yana karla mücadeleye devam ettiklerini kaydeden Dede, şöyle konuştu:
     Sadece akaryakıta 600 bin lira harcama yaptık. Personel giderleri ve araç kiralarını eklersek bu rakam daha da artacaktır. Tüm sokakları açık tutmak için gece gündüz demeden çalıştık. En büyük sıkıntımız çatılarda biriken karlardı. Defalarca uyarmamıza rağmen vatandaşlarımız duymazlıktan geldi. Sabah yol açıyoruz, birkaç saat sonra çatılardaki karı temizleyip yolu tekrar kapatıyorlar. Yani bir yolu birkaç kez açmak zorunda kalıyoruz.
     Yol kenarına park edilen araçlardan dolayı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Dede, bazı bölgelerde düzensiz parklardan dolayı karla mücadeleyi geciktirmek zorunda kaldıklarını kaydetti.
     Ekiplerin, şehrin ana arterleriyle ara sokaklarda hummalı bir şekilde çalıştığını vurgulayan Dede, şunları ifade etti:
     Greyder ve kepçeler yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle çalışamadı. Bu durum, özellikle ana arterlerinde kar temizleme çalışmalarını aksattı. Kar temizleme ekiplerine destek veren zabıta ve emniyet ekipleriyle bu araçların yoldan kaldırılmasını sağladık. Umarım önümüzdeki yıl bu şekilde bir sıkıntıyla karşılaşmayız. Çünkü park edilen araçlar çalışmaları aksatıyor ve yol açma çalışmalarında da ister istemez gecikmeler yaşanıyor.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Belediyesinin karla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER