Muştaki sendikalar öğretmenlere yapılan saldırıyı kınadı

Muştaki sendikalar öğretmenlere yapılan saldırıyı kınadı


MUŞ (A.A) - Muşta Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen şubeleri, geçtiğimiz günlerde bir öğrenci velisinin, TOBB Anadolu Öğretmen Lisesindeki öğretmenlere yaptığı saldırıyı kınadı.
     Saldırıya maruz kalan öğretmenlere destek vermek amacıyla, sendika temsilcileri okulun bahçesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
     Sendikalar adına açıklama basını okuyan Eğitim-Bir-Sen Muş Başkanı Bayram Güler, öğretmenlerin, öğrencileri eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacının olmadığını söyledi.
     Öğretmenlerin, ülkenin değişik yerlerinde saldırılara maruz kaldığını ifade eden Güler, şöyle konuştu:
     Ne yazık ki bu saldırılar bazen ölüm veya yaralanmalarla sonuçlanıyor. Kamuoyunun bildiği gibi, bu yıl okullar açılır açılmaz İzmirde bir kadın öğretmenimiz, öğrencinin yaptığı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu hafta içindeyse Samsunda bıçaklı saldırıya uğrayan bir meslektaşımız ciddi şekilde yaralandı. Bu menfur ve üzücü olayların üzerinden çok geçmeden, öğretmene yönelik şiddetin son dalgası ise Muş Anadolu Öğretmen Lisesinde yaşandı. Teneffüste öğretmenler odasındaki arkadaşlarımız, bir öğrenci velisinin saldırısına maruz kaldı. Bu menfur saldırıları şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin karşılıksız kalmaması için olayın takipçisi olacağız.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muştaki sendikalar öğretmenlere yapılan saldırıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER