Muştaki ev yangını

Muştaki ev yangını -Evlerinde çıkan yangın nedeniyle dışarıda kalan 4 aileye, İl Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılayı sahip çıktı


MUŞ (A.A) - Muşta evlerinde çıkan yangın nedeniyle dışarıda kalan 4 aileye, İl Emniyet Müdürlüğü ve Türk Kızılayı sahip çıktı.
     Dere Mahallesinde 4 ailenin yaşadığı iki katlı binanın çatı kısmında dün çıkan yangın sonucu, evleri oturulamaz hale gelen ve kalacak yerleri olmayan aileler, Emniyet Müdürü Muharrem Durmazın talimatıyla geçici olarak misafirhaneye yerleştirildi.
     Toplum Destekli Polislik Şubesince, mont, bot, kazak, atkı ve bere takımı ile kırtasiye malzemesi dağıtılan ailelere, Türk Kızılayı Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç tarafından da battaniye, yatak, nevresim takımı, 200 kilogram muhtelif gıda malzemesi ve mutfak seti verildi.
     Koç, giyim yardımının da yapılacağı ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma başlattıklarını vurgulayarak, kış boyunca ailelerin sürekli takip edileceğini söyledi.
     Ailelerin, valilik tarafından kiralanacak evlere taşınacağını anlatan Koç, kira bedelinin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağını ifade etti.
     Evi yanan ailelerden Ayşe Akar ise İl Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle dışarıda kalmaktan kurtulduklarına değinerek, Çocuklarımıza kışlık giyim ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah polisimizden ve devletimizden razı olsun diye konuştu.
     12 yaşındaki Mehmet Ceylan da yangında evlerindeki tüm eşyaların büyük hasar gördüğünü bildirerek, Yangından sonra polis ağabeyler ve ablalar, bizi misafir ediyor. Bize giyecek, oyuncak, defter ve kalem dağıttılar. Onlara çok teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muştaki ev yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER