Muşta yaban hayvanları unutulmadı

Muşta yaban hayvanları unutulmadı -İl Orman ve Su İşleri 60. Şube Müdürlüğü ekipleri, karda yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı


MUŞ (A.A) - Muşta olumsuz hava koşulları nedeniyle, yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     İl Orman ve Su İşleri 60. Şube Müdürlüğü ekipleri, aç kalan yaban hayvanları için ormanlık alanlara yem bırakmaya devam ediyor.
     Merkeze bağlı Kepenek ve Derecik kırsalına, arazi araçlarıyla giden ekipler, özellikle kar kalınlığının 1,5 santimetreyi bulduğu yüksek yerlerde, yiyecek sıkıntısı çeken hayvanlar için belirlenen alanlara, sakatat ve yem bıraktı.
     Orman ve Su İşleri 60. Şube Müdürü Haydar Daşdemir, yaban hayvanlarının olumsuz hava şartları nedeniyle, beslenmede güçlük yaşadığını söyledi.
     Bazı yırtıcı türlerin besin bulmak amacıyla yerleşim yerine kadar inebildiğini kaydeden Daşdemir, şöyle konuştu:
     Bunun için yaban hayvanlarına yem takviyesi yapıyoruz. Kanatlı hayvan türleri için tane yem getirdik. Yırtıcı etçil türler içinde sakatat diye tabir ettiğimiz kesim artıklarını temin edip, uygun yaşam koşullarının olduğu alanlara bırakıyoruz. Her hayvan türünün besin ihtiyacına göre, besin elde edip, bunları doğaya bırakıyoruz. Bugün kent merkezinden 20 kilometre uzaktaki dağlık bölgeye, 500 kilo besi yemi ve 200 kilo da sakatat bıraktık. Amacımız yaban hayvanlarını korumak.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Muşta yaban hayvanları unutulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER